Armand Caubergs: “Ik sta op met voetbal en ga ermee slapen”

Als je vraagt aan Armand Caubergs wat hij zoal doet tijdens zijn pensioen, zal je hoogstwaarschijnlijk het woord voetbal te horen krijgen. Deze zeventiger is namelijk al 23 jaar voorzitter van het Bureau Arbitrage in Limburg. Onze reporter Sander Di Monaco had een uitgebreid interview met hem over zijn werk en leven: “Onze instelling is samengesteld uit 17 opleiders. Een van mijn taken is om scheidsrechters die niet meer willen fluiten, af te melden en te vervangen. En dat zijn er vaak toch wel veel.”

“Ikzelf ben begonnen met voetbal in 1959’, zegt Caubergs. Ik mocht spelen bij Weerstand Koersel in de U15. Enkele jaren nadien belandde ik bij de reserveploeg. Af en toe mocht ik zelfs eens meedoen met de eerste ploeg. In 1970 moest ik mijn voetbalcarrière noodgedwongen stopzetten.”

“Ik verhuisde naar Waterschei om daar te gaan werken als ingenieur in de toenmalige mijnen. Voetbal in Koersel was even geen optie meer, aangezien ik voor een jaar in een hotel logeerde in Waterschei. Trainen was zo goed als onmogelijk geworden. Na die periode heb ik uiteindelijk besloten om scheidsrechter te worden. Dat was een heel goede beslissing.”

Ontdek deel 1 van het interview met Caubergs hieronder. Morgen vind je op onze site deel 2 en kom je te weten waarom de scheidsrechtercarrière van Caubergs abrupt eindigde.

>