Designer uit Helchteren ontwerpt eigen mondmasker

Modeontwerper Jordy Vaesen uit Helchteren ontwikkelde in zijn atelier een eigen mondmasker. Hij wil het verkopen aan particulieren of zorginstellingen die zich extra willen beschermen tegen het coronavirus. 

“Op Instagram en Facebook zag ik zoveel mensen met mondmaskers, en nu ik hoorde van het tekort dacht ik dat kan ik ook.”, zegt Jordy op de radio. Die de maskertjes met veel passie zelf maakt. “Elk maskertje maak ik in mijn atelier in Helchteren. Ik wil ze graag verkopen als fashion item maar ook als bescherming. Wie zelf ziek is kan voorkomen dat andere mensen ziek worden met zo een maskertje, en ook zeker voor mensen in de zorgsector is het interessant. Voor hen wil ik zelfs een speciale prijs maken.”

Jordy is al jarenlang gepassioneerd door mode. Hij startte zijn eigen labels op Queenlordjord en 2104wear. “Dat eerste gaat vooral over specialere items en met 2104  wear maak ik van oude kleding iets nieuws. In de grootste kamer van mijn huis heb ik mijn atelier ingericht, dat barst intussen uit zijn voegen.”

>

Wil je graag een mondmaskertje bestellen? Klik hier voor meer info.

Jordy met zijn zelf ontworpen mondmasker.