Drie jeugdverenigingen strijden tegen mekaar als één Bret gemeenschap voor een goed doel

Chiro Bret-Gelieren, Vlaggendansgroep Symbolica en Heidefeesten Genk slaan de handen in mekaar en dagen hunzelf uit om gedurende één maand zoveel mogelijk kilometers te zwemmen, fietsen en te lopen.

Door corona konden de normale sponsoractiviteiten, die de verenigingen elk jaar organiseerden, niet doorgaan en gingen ze op zoek naar een alternatief. De scouts van Genk centrum brachten met hun sponsorloop de drie verenigingen op het idee om een sponsor triathlon te organiseren om zo wat geld in het laadje te brengen voor hunzelf en een goed doel.

Door de triathlon de Bret Battle te noemen lijkt het alsof het een concurrentiestrijd is tussen de drie verenigingen maar de focus ligt toch op samenwerking en samen strijden als één Bret gemeenschap om zoveel mogelijk geld op te halen. Ze hebben zichzelf targets opgelegd in de drie disciplines zwemmen, fietsen en lopen.

De actie is op 1 april gestart en loopt tot 30 april 2021. Je kan hun steunen door een bedrag te sponseren via deze link.

Indien ze hun targets behalen dan zal 30% van de totale winst gaan naar het goede doel Een Hart voor Limburg. Zij zetten zich in voor kinderen die het moeilijk hebben en als jeugdverenigingen is het welzijn van kinderen voor hun van groot belang.

Hadewig belde met één van de trialeten Arthur Leenkneght van Chiro Bret-Gelieren.

>