Event Manager KRC Genk Brent Thoonen doet zijn job met hart en ziel

In Sport op Maandag “achter de schermen van KRC Genk” nodigden we Brent Thoonen uit. Een nieuw gezicht bij KRC Genk die zijn job als event manager met hart en ziel doet. Maar wie is hij nu? Tijd voor een gesprek in ons wekelijks sportprogramma.

 

Wie is Brent Thoonen?

Brent is 28 jaar en na zijn studieloopbaan aan onder andere Uhasselt en KU Leuven, vond dat het bijleren er nog niet op zat voor hem en vertrok richting Madrid voor een extra opleiding in sportmanagement. Met deze achtergrond kennis en ook een voetbalcarrière als jeugdvoetballer achter de rug, solliciteerde hij bij zijn favoriete club Racing Genk waar hij nu verantwoordelijk is voor de sfeer voor en na de wedstrijden maar ook voor interne als externe events.

>

 

Vernieuwde Fanzone

Voor Brent werd het snel duidelijk dat sommigen supporters wel iets meer wilden beleven dan enkel de wedstrijden. Daarom is er ook een nieuwe fanzone gecreëerd waar optredens worden georganiseerd en ook voor en na de wedstrijd nog een feestje kan gebouwd worden. Daarbuiten is Brent ook verantwoordelijk voor andere events die op KRC terrein georganiseerd worden zoals binnenkort op 29 december Winterbreak, een winterwonder wandeling die georganiseerd wordt ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal.

>