Gemeente Houthalen-Helchteren brengt “Toekomstvisie” magazine uit

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren zit niet stil. Integendeel ze hebben in de komende jaren heel wat projecten op de planning staan. Een groot deel van deze projecten zullen nu in het magazine ‘Toekomstvisie’ van Houthalen-Helchteren gebundeld worden. Het stelt de inwoners en het gemeentebestuur in staat om samen te werken aan Mijn Houthalen-Helchteren Morgen.

Er staan enkele belangrijke projecten op til in de komende jaren voor Houthalen-Helchteren. De Noord-Zuidverbinding komt dankzij het goedgekeurde voorkeursbesluit steeds dichterbij. De ondertunneling van Houthalen- Helchteren moet de gemeente meer zuurstof geven. Dit zijn enkele onderwerpen die aan bod komen in het gloednieuwe magazine van de gemeente.

Maar er is zoveel meer”, volgens burgemeester Alain Yzermans. “Onze gemeente staat letterlijk en figuurlijk in de steigers. De komende jaren zijn er veel bouwprojecten, zoals het project Bellefleurs tussen het NAC en de schachtbokken. Daarnaast investeren we in een groener Houthalen-Helchteren. We willen onze natuurgebieden nog mooier maken en deze natuur doortrekken naar de deelkernen. Ook veiligheid staat hoog op de agenda. We willen een veilige gemeente zijn waar iedereen zich goed voelt. En dat allemaal met veel inspraak van onze inwoners. Het afwerken van een investeringsprogramma in elke deelgemeente is een prioriteit.”

Het zijn echter moeilijke tijden waar de coronacrisis nog nazindert en de oorlog in Oekraïne een energie- en grondstoffencrisis ontketent. “Het is voor niemand een makkelijke situatie”, aldus burgemeester Yzermans. “Zeker voor de meest kwetsbare groepen in onze gemeente. Maar we laten niemand achter. Dat blijkt ook uit verschillende sociale projecten waar we mee bezig zijn in Houthalen-Helchteren.”

Het magazine valt bij ieder gezin in Houthalen-Helchteren in de brievenbus en daarbuiten lanceert de gemeente Houthalen-Helchteren ook de nieuwe website houthalenhelchterenmorgen.be. Waar je de laatste stand van zaken kan volgen.