Genker Plantencentrum schenkt 3600 Franse Geraniums aan ZOL en Ter Heide

Het Genker Plantencentrum is al een tijdje dicht door de corona maatregelen. Toch waren heel wat bloemen al besteld bij de leveranciers. “We schenken daarom 3600 Franse Geraniums aan het ZOL en aan Ter Heide”, zegt zaakvoerder Bart Hiemeleers op de radio. “De planten waren toch besteld en als we die mensen er een plezier mee doen is dat voor mij het belangrijkste.”

Link met Ter Heide
Een van de zonen van Bart krijgt verzorging in Ter Heide. “Ook hij zit al een maand in quarantaine. We hebben wel telefonisch contact maar duidelijk is dat de opvoeders het beste van zichzelf geven. Er werken 600 mensen, tel dat samen met de 3000 werknemers van het zol, dan kom je toevallig uit op 3600 planten”, zegt Bart. “Iedereen heeft het zwaar, maar wat zij presteren… Het zijn helden.”

Gezond bedrijf
Het zijn lastige tijden voor bedrijven, maar toch maakt Bart zich geen zorgen. “We zijn al 27 jaar bezig en zijn gezond. Normaal zouden we deze maanden de helft van onze jaaomzet draaien, maar we spartelen er ons wel door. Mensen gaan misschien minder ver op reis en meer tuinieren, dus dat komt wel in orde.”

>

Foto bovenaan: © Bart Hiemeleers