Genkse minuut stilte voor coronaslachtoffers

Tijdens een ingetogen herdenkingsmoment op het binnenplein van het stadhuis Genk, zal er op zaterdag 18 september afscheid genomen worden van alle stadsgenoten die overleden tijdens de coronacrisis. De herdenking start om 19.45 uur en is een initiatief van Levensloop, het dekenaat Genk en de Dienst Sociaal Welzijn.

De afgelopen maanden en jaren zijn door corona veranderd. “We komen uit een heel moeilijke tijd” zegt parochieassistent Eddy Schildermans. Door de verplichte sluiting van de kerken en het beperkt aantal aanwezigen bij uitvaarten, konden velen geen afscheid nemen van hun familieleden, vrienden of bekenden. Dit maakte het ook heel moeilijk voor de familie om op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren. Mieke Sybers van Levensloop, pastoor-deken Luc Herbots en de Dienst Sociaal Welzijn van Genk sloegen daarom de handen in elkaar om een herdenkingsmoment te organiseren. 

Er zijn de afgelopen weken meer dan 10 000 van de gekende Levensloop-zakjes uitgedeeld in het Genkse. De bedoeling is om op zaterdagavond om 20u een kaarsje aan te steken en deze in het zakje te plaatsen. Op die manier hopen de organisatoren een mooi eerbetoon te kunnen brengen voor alle overledenen. Er zal dan ook één minuut stilte gehouden worden doorheen de hele stad. Hierna zullen er vanuit de verschillende levensbeschouwingen personen een gebed of tekst voorlezen. “Ook de namen van alle Genkse overledenen zullen worden afgeroepen, afgewisseld met een stukje muziek”, zo vertelt ons Eddy Schildermans. Om 20u15 zal Stadsbelleman Jempi Trippaers op het kerkhof van Genk-Centrum een ingetogen moment houden met sereen belgerinkel en een eigen geschreven gedicht.

>

 

Parochieassistent Schildermans hoopt zaterdagavond op een grote verbondenheid tussen alle Genkenaren over alle levensbeschouwingen heen. De plechtigheid vindt plaats op zaterdag 18 september vanaf 18u en is vanaf voorgenoemd tijdstip live mee te volgen op Radio GRK via 107.4 FM of via www.grk.fm

Van thuis uit meedoen? Plaats je gepersonaliseerd zakje met het zand en het theelichtje op zaterdag 18 september om 20 uur aan je voordeur. En reserveer één minuut stilte voor wie je wil gedenken. Meer info op www.genk.be/genk-gedenkt