Gezocht: mensen met stress

Welk effect heeft de natuur op stress? Die vraag willen de UHasselt-studenten Hannah Ulenaers en Zoë De Smedt graag beantwoorden. Maar daarvoor zijn ze nog op zoek naar testpersonen met stress: “Iedereen tussen 18 en 65 jaar kan zich aanmelden. De enige voorwaarde is dat de persoon in kwestie die stress minder dan zes maanden ervaart”

“Met ons onderzoek willen we uitvinden wat de link is tussen stress en de natuur. Zo zouden we op lange termijn mensen kunnen helpen om een burn-out te voorkomen. Eerst sturen we onze vrijwilligers de natuur in om bijvoorbeeld te tuinieren of om vogels te observeren. Daarna bieden we de mensen verschillende soorten therapie aan. Ten slotte proberen we via een enquête te achterhalen wat het effect was van de natuur op stress.”

“De testpersonen blijven anoniem”, zegt Ulenaers. “Het maakt ook niet uit wat voor soort stress je ervaart. Van slaapproblemen tot spanningshoofdpijn, iedereen met stress is welkom. Bovendien kan dit onderzoek je misschien helpen om van je probleem af te raken.”

Wil je je graag kandidaat stellen of heb je nog een vraag? Contacteer de studenten via [email protected]

>