Hoe gaat het bij Woonzorgcentrum Het Dorp? “We zijn bang voor een 2e piek.”

Woonzorgcentrum Het Dorp heeft net zoals andere woonzorgcentra een zware periode achter de rug. Een van de bewoners overleed aan COVID-19, en de maatregelen waren zwaar. Maar hoe kijkt de directeur terug naar deze periode? En hoe kijken ze vooruit? Jens belde met directeur Annemieke Schroven.

Annemieke Schroven is directeur in Het Dorp, en werkte zelf ook als verpleegkundige. Ze weet dus wat haar personeel meemaakt, en stond nu ook zelf op de afdeling. “We maken ons nu klaar voor een eventuele 2e piek, maar laat ons hopen dat die er niet zal komen.”, zegt Annemieke op de radio. Ze moesten de voorbij weken van één bewoner afscheid nemen, en dat is hard.

Opnieuw bezoek mogelijk
Vanaf maandag mogen de woonzorgcentra opnieuw bezoek ontvangen, onder strikte maatregelen. “Per week mag er maar één persoon op bezoek komen. Enkel op bepaalde momenten in de namiddag, en vooraf aanmelden is verplicht. We vragen ook naar de gezondheid van wie langskomt, en contact is niet mogelijk. Het bezoek zelf kan ook enkel achter plexiglas.”, aldus Annemieke.