Houthalen levert mondmaskers, Genk gaat voor afhaal

“Vanaf vandaag kunnen mensen mondmaskers afhalen op afspraak.”, dat zegt burgemeester Wim Dries op de radio. “Er is gekozen voor afhalen, in tegenstelling tot Houthalen-Helchteren. Want Genk is natuurlijk erg groot.” Maar hoe werkt het nu concreet? 

“We starten maandag met de bedeling in de eerste wijk waar we 2000 gezinnen ontvangen om hun pakkettjes te ontvangen. We zijn druk bezig met die allemaal klaar te maken. Ook de eerste filters worden voorzien, maar nog niet alles is geleverd.”

Waarom afhalen?
Het is opmerkelijk dat de Stad Genk kiest voor afhalen, want andere gemeenten kiezen wel voor leveren aan huis. “We willen vooral vermijden dat mensen de maskers niet goed ontvangen.”, zegt Wim Dries op de radio. “Door te kiezen voor afhalen zijn we zeker dat iedereen ze goed ontvangen heeft. Bovendien kan het zo erg vlot gaan, want Genk is natuurlijk best groot. Tegen 18 of 19 mei moet alles verdeeld zijn.”

Laat ze afhalen
Wie zelf geen mondmasker kan gaan ophalen kan dat wel door familie, vrienden of buren laten doen. “Je moet wel zeker de elektronische identiteitskaart van die persoon meenemen, en dan is het geen enkel probleem. Je moet wel gaan op het moment dat die persoon is opgeroepen, voor de veiligheid kan je niet zomaar langskomen wanneer je wil”, zegt Dries op de radio.

Waar kan je info vinden
“Op www.genk.be/mondmaskers kan je alle informatie terugvinden. Daar publiceren we dinsdag een lijst waar je aan de hand van je straat kan opzoeken waar je terecht kan. Daarnaast sturen we elke inwoner minstens 2 dagen vooraf een kaart met alle info die voor jou van toepassing is.”

Aankoop bij Bioracer
Opvallend is ook de plek waar de mondmaskers gemaakt worden. “We gaan in zee met Bioracer, een fabrikant van sportkleding. En dat is inderdaad ook een bedrijf waar KRC Genk voorzitter Peter Croonen werkt. Lokaal kopen is belangrijk en dat doen wij als stad dus ook.”

Herbeluister hier het interview:

>