Is people manager John van den Brom de trainer die Racing Genk nodig heeft?

Na het vertrek van Jess Thorup naar zijn geliefde Denemarken, ging KRC Genk verplicht op zoek naar zijn 11de trainer. De beslissing werd sneller dan verwacht gemaakt en de keuze viel hierbij op Nederlander John van den Brom. 

Van den Brom, geen onbekende in de Belgische voetbalwereld, tekende intussen een contract dat hem tot midden 2023 bindt aan KRC Genk. In het verleden behaalde hij met zijn voormalige club Anderlecht al de landstitel én twee Supercups.

Technisch directeur Dimitri de Condé wist tijdens de persconferentie te vertellen dat John dankzij zijn repertoire bij Anderlecht én jarenlange trouwe dienst bij AZ Alkmaar bewees een loyale coach te zijn. Daarenboven heeft KRC Genk onder Nederlandssprekende trainers steeds grote winsten behaald. Verder haalde De Condé nog aan dat van den Brom een people manager is die volgens de club hierdoor zeer goed met de spelersgroep zal kunnen werken.

>

 

Na zijn passage in Anderlecht enkele jaren geleden, keert John van den Brom dus terug naar België. Om te kunnen inschatten welk vlees hij in de kuip heeft, tekende hij dan ook meteen present voor de Limburgse derby tegen STVV. Hierbij kon hij het kunnen van de huidige spelersploeg goed aanschouwen. Tijdens de persconferentie die volgde op zijn aanstelling, vertelde de nieuwe trainer dat hij al heel wat goede zaken had gezien die behouden zullen blijven onder zijn leiding. Ook vertelde hij geflatteerd te zijn door de mooie woorden van de KRC-staf.

>
Trainer KRC Genk John van den Brom

 

Dankzij de aankomende interlands heeft van den Brom nog wat extra tijd om aan zijn spelers te besteden. Zijn intrede als nieuwe coach zal hij op zondag 22 november maken, want dan ontvangt KRC Genk de spelers van Moeskroen in eigen huis.

Vlnr technisch directeur Dimitri de Condé, nieuwe trainer KRC Genk John van den Brom en persverantwoordelijke KRC Genk Peter Morren.