John van den Brom start zijn trainersdebuut KRC Genk met een overwinning

Op speeldag 13 in de Jupiler Pro League stonden KRC Genk en Excel Moeskroen tegenover elkaar in de Luminus Arena in Genk. Met een debuterende van den Brom en een door corona geplaagd Moeskroen, was er één zekerheid: het zou een interessante wedstrijd worden.

​Het was al sinds 18 oktober geleden dat de spelers van Moeskroen nog een wedstrijd hadden gespeeld. Van een nasleep van het coronavirus was er echter helemaal geen sprake. De honger was groot bij Moeskroen en ze begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. Een waarschuwingsschot richting het doel van Vukovic schudde tegenstander KRC Genk meteen wakker. Pas in de 30ste minuut was het effectief raak en slaagde Da Costa erin de 0-1 op het scorebord te toveren.

John van den Brom stond voor de eerste keer langs de zijlijn bij KRC Genk, maar was niet meteen tevreden over de gang van zaken op het veld. Vlak voor de rust slaagde Ito er toch nog in door een slappe eerste helft wat recht te trekken en trapte hij de gelijkmaker tegen de netten. Een herboren Genk toonde in de tweede speelhelft een heel ander gelaat. In minder dan 10 minuten maakten respectievelijk Bongonda en Onuachu de 2de en 3de goal van de avond voor KRC. Moeskroen slaagde er niet in deze rake klappen te boven te komen, waar een trefzekere Théo Bongonda handig gebruik van maakte. Met zijn 2de goal van de avond, legt hij meteen de eindstand van de match vast. 4-1 winst voor KRC Genk dat op deze manier nog wat hoger klimt in de ranglijst van de Jupiler Pro League. Zo staat het momenteel op een gedeelde tweede plek naast Beerschot en achter leider Club Brugge met amper één puntje verschil.

De volgende wedstrijd zal KRC Genk spelen in het stadion van Cercle Brugge op zaterdag 28 november om 18u30

Herbeluister hier het verslag van onze reporter Sander Di Monaco.