KRC Genk ladies winnen in Leuven

KRC trok naar het door Voetbal Vlaanderen sterk gesteunde OHL zonder Aster Janssens, Eleen Kimps en Sien Vandersanden. OHL besefte pas even voor de wedstrijd dat Luna Vanzeir geel geschorst was.

Genk beheerste de eerste helft. Jarne Teulings liet zich opmerken met een indraaiende hoekschop tegen de verste paal en enkele assists. Sari Kees besloot eerst over doel en nadien tipte keepster Louise Van Den Bergh een kopbal van Hanne Merkelbach in hoekschop. Dan moest Nathalie Weytjens met een kniekwetsuur naar de kant. Genk bleef domineren en geraakte dan toch aan de verdiende openingstreffer via Nikki Janssen. OHL stelde daar enkel een niet gekadreerd schot van Justine Gomboso tegenover. De verdubbeling voor de rust was dan ook niet meer dan logisch. Hanne Merkelbach controleerde een voorzet van Karlijn Knapen en mikte in de rechter benedenhoek.

Na de pauze herstelde OHL het evenwicht. Toch creƫerde KRC nog het eerste gevaar met schoten van Gwen Duijsters, Nikki Janssen en een achterwaartse kopbal van Nikki Janssen, uit de rechter winkelhaak gehaald door de Leuvense keepster. OHL kreeg grip op het middenveld en dreigde met de snelle Jill Janssens op rechts. Na een ingestudeerde hoekschop trapte Hannah Eurlings op het uur de aansluitingstreffer op het bord. Keepster Josephine Delvaux moest dan enkele keren gepast ingrijpen op pogingen van Jill Janssens en Hannah Eurlings. Maar twintig minuten voor tijd pegelde Gwen Duijsters na een driehoekje met Nikki Janssen en Hanne Merckelbach de 3-1 in het dak van het doel. Op basis van een sterke eerste helft waren de drie verdiende punten binnen. Thuisspeelster Hannah Eurlings trapte vanop de zijkant nog op de eerste paal. En net voor het eindsignaal had KRC nog een vierde goal kunnen scoren, maar Silke Leynen kopte een voorzet van Tatum Verhoeven nipt naast.

KRC krijgt nu met 3 punten achterstand het derde geklasseerde AA Gent terug in het vizier.