Niet spelers maar supporters bepalen eindscore in limburgse derby

De limburgse derby tussen STVV en KRC Genk eindigde zaterdagavond op Stayen in een chaos. Bij de 0-3 score wierpen de STVV supporters projectielen op de Genkse doelman Gaetan Coucke waarop scheidsrechter Visser de wedstrijd stil legde.

Bij de hervatting kwam er een herrezen STVV op het veld en bracht de stand terug tot 3-3. Hierop roerde zich de KRC Genk supporters en doorbraken de panelen van de glazen kooi waarin ze geplaatst waren. In overleg met de politie floot scheidsrechter Visser de wedstrijd bij een stand van 3-3 vroegtijdig af. Of dit ook de definitieve eindstand zal blijven, zal in de komende dagen nog bekeken worden.

 

KRC Genk kwam in de wedstrijd vroeg op voorsprong dankzij Theo Bongonda.

>

 

Na handspel bij STVV ging de bal op de stip en Ianis Hagi trapte de 0-2 tegen de netten. Hierna kreeg doelman van KRC Genk Gaetan Coucke een bierdouche van de STVV supporters getrakteerd.

>

 

Ianis Hagi mocht ook de tweede penalty nemen en zette zo de 0-3 op het scorebord. Hierop gingen de STVV supporters opnieuw met projectielen gooien en scheidsrechter Visser legt de wedstrijd daarop stil.

>

 

De onderbreking had STVV goed gedaan want Yohan Boli maakte onmiddellijk de 1-3.

>

 

De ontevredenheid van de supporters was duidelijk aangekomen bij de STVV spelers. Niet lang na Boli maakte Pol Garcia er 2-3 van.

>

 

STVV zit dan vol vertrouwen te spelen en bij het vallen van de 3-3 door Boli breken er rellen uit in het bezoekersvak bij de KRC Genk supporters. Scheidsrechter Visser staakt hierop de wedstrijd in overleg met de politie.

>