Nieuw vlaams mobiliteitsmerk “Hoppin” moet combimobiliteit makkelijker maken

We zitten met z’n allen veel met de wagen op de baan en ergeren ons  aan de vele files, en daar wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld)  iets aan doen. Op donderdag 23 juli stelde ze aan het station van Genk samen met Wim Dries (CD&V), burgemeester en ook voorzitter van de VVSG, haar nieuwe mobiliteitsmerk “Hoppin” voor. Hierin zal het combineren van verschillende vervoersmiddelen centraal staan. 

Het merk “Hoppin” is herkenbaar, uitnodigend en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hiermee wil de Vlaamse overheid alle pendelaars ondersteunen bij hun verplaatsingen en één verhaal vormen dat over heel Vlaanderen wordt uitgerold, vertelt ons vlaams minister Lydia Peeters.

>
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld)

 

Ook burgemeester Wim Dries is blij met het nieuwe “Hoppin” mobiliteitsmerk. In stad Genk zijn deelfietsen en wagens al een beetje ingeburgerd. Maar als voorzitter van de VVSG heeft hij ook een belangrijke taak want welke rol kunnen de gemeenten en steden nu spelen in dit project?

>
Wim Dries (CD&V) burgemeester stad Genk en voorzitter VVSG