Ontvoering 13-jarige jongen uit Genk roept veel vragen op

Een 13-jarige jongen uit Genk werd 42 dagen geleden thuis ontvoerd en kwam vorige nacht in fysiek goeie gezondheid terug thuis. “We moesten het stilhouden in het belang van het onderzoek” zei Pieter Strauven van het Parket van Limburg. Een zaak die heel wat vragen oproept. 

“De ontvoering vond plaats tijdens de nacht van 21 op 22 april op een agressieve manier. Gemaskerde mannen drongen de woning van het gezin binnen en namen het kind mee. Over de motieven van de daders kunnen we momenteel weinig kwijt”, aldus Strauven.

Grote zaak
“Vanuit het parket werkte 4 mensen permanent op het dossier, bij de politie waren er dat 25. Zij kregen versterking en zo komen we in totaal op 120 mensen die aan het dossier hebben gewerkt. Dat is eerder uitzonderlijk, want het ging hier om het leven van een kind”

Losgeld
“Er werd inderdaad losgeld gevraagd maar daar kunnen we geen commentaar over geven.”, zegt Pieter op de radio. Volgens verschillende nieuwsbronnen zou er 5 miljoen euro losgeld gevraagd worden en was het gezin actief in het drugsmilieu. Deze informatie werd tot nu toe wel niet bevestigd door het parket.

Vrijgelaten
Waarom de jongen werd vrijgelaten kan het parket niet kwijt. Toch riepen ze vandaag de pers bijeen omdat vorige nacht de jongen werd vrijgelaten. De familie krijgt ondersteuning.

Huiszoekingen
Er werden intussen 12 huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Zutendaal, Houthalen-Helchteren en zelfs in Antwerpen. Er werden 7 verdachten opgepakt.

>