Oudsbergenaren krijgen inspraak in renovatie “De Commanderij”

Goed nieuws uit Oudsbergen: de renovatieplannen van het domein De Commanderij zijn eindelijk bekend: “Het oude kasteel en de bijbehorende hoeve zullen een toegangspoort tot cultuur, natuur en verbondenheid worden”, vertelt schepen van participatie Hanne Schrooten (CD&V). “Maar eerst willen we graag de mening van onze burgers weten.”

“De ontwerpen die maandag werden gelanceerd zijn dus niet definitief”, zegt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V). “De architect Chris van Brussel ontwierp 3D-tekeningen van hoe het domein er na een renovatie uit zou kunnen zien. Die zijn te bekijken op de website www.commanderijgruitrode.be en via QR-codes die verspreid zijn over heel het domein.”

“Via info-en denksessies willen we in dialoog gaan met de Oudsbergenaren en ze mee laten beslissen over de toekomst van de Commanderij”, vult Schrooten aan. Daarvoor lanceerden we het digitaal participatieplatform www.oudsburgers.be. Iedereen kan daarop zijn ideeën en vragen kwijt. Ons doel is om de eerste fase van het project af te ronden in 2024.”

>

Burgemeester Lode Ceyssens onthulde voor het kasteel ook nog een zuil met alle informatie.