Oudsbergenbon uitgesteld door sluiting horeca

De lancering van de Oudsbergenbon die lokale handelaars moest ondersteunen, is verschoven naar een latere datum. “De stijgende coronacijfers en de sluiting van de horecazaken dwongen ons tot deze beslissing”, zegt schepen van Communicatie Hanne Schrooten (CD&V).

“Met de Oudsbergenbon wilden we 350.000 euro investeren in de lokale economie. Alle Oudsbergenaren zouden normaal in november een kortingscode ontvangen om zo’n bon te kopen. Als een inwoner voor 15 euro aan bonnen kocht, dan legde het gemeentebestuur daar 15 euro bovenop. Wie 15 euro uitgaf, ontving dus een bon van 30 euro.”

Het is nog niet duidelijk op welke datum de actie dan wel van start zal gaan. “Handelaars kunnen zich wel nog steeds registeren”, zegt Schrooten. “Ook kunnen ze zich nog altijd inschrijven op het platform ‘Koop in Oudsbergen.’ Dit project werd al gelanceerd tijdens de eerste coronagolf. Op deze site vind je bijvoorbeeld terug welke afhaalmogelijkheden onze lokale handelaars hebben en wat hun precieze contactgegevens zijn.”

>