Peluche maakt troostpoppetjes voor kinderen die iemand verliezen aan COVID-19

Peluche uit Helchteren maakt al sinds 2013 spullen met de hand om kinderen uit kwetsbare gezinnen een hart onder de riem te steken. Kind en Taal sprak bezieler Linda aan met de vraag poppetjes te maken voor kinderen die iemand hebben verloren aan COVID-19. Daar zijn ze nu druk mee bezig.

“Alles is handgemaakt, van tekeningen tot poppetjes. Haken, breien en haken doen we het meest. Normaal is het wel gemakkelijker om de spullen tot bij de mensen te krijgen. Nu veel verenigingen gesloten zijn is dat extra lastig.”, zegt Linda op de radio.

Zie je ook de reactie van de kinderen wanneer ze de poppetjes ontvangen? “Dat lukt vaak niet, want het is natuurlijk heel persoonlijk. Maar met toestemming van ouders worden er soms wel foto’s of filmpjes gestuurd. Of is persoonlijk contact toch mogelijk. Dat is altijd heel hartverwarmend.”

“Ik werkte vroeger in de thuisverpleging. Ik zag vaak mensen die altijd thuis zitten en het niet meer zien zitten. Daarom kreeg ik het idee om een doel te zoeken voor die mensen. Ik geraakte in contact met organisaties die noden hadden, en zo ontstond Peluche.

>