Racing Genk en Anderlecht krijgen herkansing zaterdagavond na gelijkspel van woensdag

Racing Genk verloor voor het eerst punten in de Jupiler Pro League Champions Play offs afgelopen woensdag. Het werd thuis in de Luminus Arena tegen Anderlecht 1-1 en daar mocht Genk blij mee zijn. In een geanimeerde wedstrijd was paars wit wel duidelijk de betere, maar de thuisploeg kon rekenen op de boomlange Paul Onuachu om een punt uit de wacht te slepen.

De wedstrijd begon met 15 minuten vertraging doordat de technische ploeg van de VAR in de file stond. Anderlecht dat al drie gelijkspelen op zijn naam had wilde graag winnen en dit leek te lukken toen El Hadj op het half uur de 0-1 in doel trapte. KRC Genk probeerde het evenwicht te herstellen maar dit lukte pas in de 2de helft met het kopdoelpunt van Paul Onuachu, 1-1. Met dit gelijkspel doen zowel Anderlecht als Racing Genk geen goede zaak want Club Brugge kon hierdoor tot zeven punten uitlopen maar moest dan wel winnen tegen Antwerp wat hun niet lukte. Het bleef daar 0-0, waardoor deze competitie nog zeer spannend kan worden.