Racing Genk terug in running voor Play Off 1 na zege tegen Zulte Waregem

De eerste speeldag na de winterstop en voor KRC Genk start dit met een uitwedstrijd tegen Zulte-Waregem. Er schieten nog negen wedstrijden over, er is voor Hannes Wolf en zijn mannen nog een zwaar programma af te werken. Winst tegen Zulte Waregem zou een positieve opkikker zijn en dit deden ze dan ook.

Na 6 minuten in de wedstrijd kopt Onuachu de bal in doel, maar de spits van KRC Genk scoort vanuit buitenspel. Al had scheidsrechter Alexandre Boucaut toch enig overleg nodig met de VAR en bleek tijdens de rust dat de camera niet goed geplaatst stond.

>

Ito wordt op rechts niet aangevallen en kan een voorzet geven op Onuachu, maar die kan er niet bij. De goed gevolgde Thorstvedt kan de afvallende bal wel in één tijd op de slof nemen en de nieuweling maakt zo de 0-1 voor KRC Genk in zijn debuutwedstrijd.

>

Doelman van Zulte-Waregem Bossut kon redding brengen op de aanval van Sander Berge op rechts, maar niet op de rebound van Ito. Hierdoor komt KRC Genk op 0-2 in het Regenboogstadion.

>

Bongonda wordt weggestuurd na een uittrap van doelman Coucke. Even een misverstand in de verdediging bij Zulte Waregem waardoor Bongonda alleen op Bossut kan afgaan en schuift zo de bal onder de doelman door in een leeg doel. Bongonda juicht niet tegen zijn ex-club, maar de 0-3 telt wel.

>

Eindstand Zulte Waregem – KRC Genk: 0-3.

>

De volgende wedstrijd voor Racing Genk is op 25 januari om 20.30u tegen AA Gent.