Slachtoffer van wolvenaanval Eric Henrotay draait knop om en wordt vrijwilliger bij Wolf Fencing Team

Eric Henrotay uit Houthalen-Helchteren zal de datum 14 augustus 2022 nooit meer vergeten. Want dat is de dag waarop hij vier van zijn vijf damherten verloor bij een wolvenaanval.

De vrijwilligers van het Wolf Fencing Team kwamen hem helpen om zijn weide wolf-proof te maken en zo zijn overgebleven damhert te beschermen. “Ik kon ook mijn gerief en emoties even kwijt aan hun, want vier van mijn vijf damherten verliezen had er serieus bij mij ingehakt” vertelt een nog steeds zeer geëmotioneerde Henrotay. “Ik had twee keuzes” gaat Eric verder “ voor eeuwig boos blijven op de wolf of de knop omdraaien en helpen.” Hij koos voor de laatste optie en werd zelf vrijwilliger bij het Wolf Fencing Team.

>

 

We moeten leren samenleven met de wolf, hij is er nu éémaal en zeer actief aanwezig in Limburg. Het Wolf Fencing team is een initiatief ontstaan uit het WWF samen met het Natuurpunt en hebben als doel duidelijke info te bezorgen aan boeren en hobbyhouders van vee over de problematiek rond en bescherming tegen de wolven. Dirk Hoeberghs is preventie adviseur bij het Wolf Fencing Team en staat telkens klaar om hulp of advies te bieden aan slachtoffers. Samen met een team van vrijwilligers gaat hij op pad om de mensen te helpen om hun vee te beschermen en ook om een luisterend oor te bieden.

>

 

Zit je ook met vragen over de problematiek rond de wolf of wil je graag meehelpen als vrijwilliger dan kan je alle informatie terugvinden op de website van Wolf Fencing Team