Starlink satellieten bijna elke avond zichtbaar

Wie dezer dagen op het juiste moment naar de hemel kijkt kan wel eens een lijn van 41 oplichtende puntjes spotten. “Het gaat om de Starlink satellieten van SpaceX, het bedrijf van Elon Musk. Die wil in totaal 12 000 satellieten in een baan om de aarde brengen om een alternatief te bieden voor vast internet en mobiel internet.”, zegt Genkenaar Wout Goesaert, student sterrenkunde en natuurkunde aan de universiteit van Leiden.

Overal ter wereld internet
Vandaag de dag kan je op twee manieren verbinding maken met het internet. Ofwel via je eigen modem thuis via wifi of een kabel, of via het mobiele 4G netwerk. Musk wil een nieuwe methode lanceren waarmee je via de ruimte internet kan afnemen. “Dat maakt het mogelijk om op elke plek ter wereld, hoe afgelegen die ook is, verbinding te maken.”

Smak geld
“De nieuwe technologie zou wereldwijd gebruikt kunnen worden en zal dus een smak geld opleveren. Met het geld wil Musk een raket bouwen waarmee hij de mensheid op Mars wil krijgen. Maar zo ver zijn we dus nog niet.”, zegt Wout op de radio.

Wie de satellieten wil spotten kan vanavond om 22u naar de hemel kijken.
Voor meer info kan je ook eens kijken op de website van Starlink.

Herbeluister hier het interview met Wout.

>