Stiemerbrug creëert veilige wandelweg tussen de Schom en de Maten

Buurtbewoners van de Genkse wijk Termien hebben de Maten zo goed als in hun achtertuin liggen. Om er te geraken moeten ze echter via de gevaarlijke openbare weg langs de Hutten gaan. Om de toegankelijkheid te verbeteren, ging Natuurpunt samen met het Genkse stadsbestuur op zoek naar een oplossing. Die oplossing kwam er in de vorm van een brug.

 

De nieuwe Stiemerbrug verbindt twee percelen van Stad Genk en Natuurpunt en creëert op die manier een wandelweg tussen de Schom en de Maten. Er zullen eerstdaags wegwijzers geplaatst worden zodat wandelaars het pad makkelijk kunnen volgen én zal de brug terug te vinden zijn in het wandelnetwerk van De Wijers.

Gezien de Stiemer door graslanden stroomt en de oevers ook toegankelijk moeten zijn voor zwaardere machines zoals tractoren die werken komen uitvoeren, zijn de samenwerkende partners (o.m. Stad Genk, Provincie Limburg, wandelnetwerk De Wijers en de Vlaamse Overheid) zeer tevreden met de realisatie van deze stevige brug van negen meter lang. Ook de buurtbewoners zijn tevreden, aldus Jaak Luys van Natuurpunt. Al weet hij ook te vertellen dat hij hoopt dat er ook mensen van buiten Genk zullen passeren om kennis te maken met de nieuwe Stiemerbrug.

>
Schepen Toon Vandeurzen en burgemeester Wim Dries zorgden voor verfrissingen