Studenten helpen studenten op de radio

Afgelopen zaterdag beantwoordde Waïl Kadi uit Houthalen vragen van studenten. Waïl is de ondervoorzitter van de studentenraad van Hogeschool PXL in Hasselt, hij vindt net zoals heel wat andere studenten dat de Nationale Veiligheidsraad te weinig aandacht aan hen schenkt.

De examens komen eraan, maar hoe verlopen die? En kan je ergens op een rustige plek studeren? Het zijn enkele van de vele vragen die binnenkwamen, Waïl zorgde voor gepaste antwoorden. Beluister het volledige programma onderaan dit artikel!

Maatregelen als er te slechte punten zijn

Waïl en Jens belden onder andere met de directeur van Hogeschool PXL, Ben Lambrechts. Ben vertelde over de snelle aanpak van de school, maar ook in primeur dat ze maatregelen zullen nemen als veel studenten slechte punten halen. “Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak”, het volledige gesprek kan je hieronder bekijken.

 

Al meer dan 23.400 handtekeningen voor petitie studenten

‘Geef ons een stem’ is een actie van enkele studenten die vinden dat de Nationale Veiligheidsraad te weinig rekening houdt met studenten. In een onderzoek toonden ze al aan dat het mentale welbevinden van de studenten niet hoog is, veel studenten lijden onder situatie. De online petitie van ‘Geef ons een stem’ heeft ondertussen al bijna 25.000 handtekeningen verzameld. Rik, de initiatiefnemer van de actie gaf meer uitleg tijdens de uitzending.

 

Beluister hier de volledige uitzending!