Theo Bongonda bezorgt KRC Genk de zege in de Limburgse derby

Na een zware week zakte KRC Genk op zaterdagavond af naar Stayen voor de Limburgse derby. Het vertrek van trainer Jesse Thorup zette bij enkele spelers kwaad bloed. Vooral bij Theo Bongonda viel Thorup’s plotse terugkeer naar Denemarken zwaar. Hij uitte dan ook zijn ongenoegen klaar en duidelijk door op sociale media te reageren met vier middelvingers.

Niet enkel naast, maar ook op het veld liet Bongonda zich opmerken. Verantwoordelijk voor de twee doelpunten tegen STVV, was hij de man die KRC Genk zaterdagavond naar de overwinning leidde. De perfecte manier om een visitekaartje af te geven met nieuwe trainer John van den Brom in de tribune. Niet enkel Theo Bongonda wilde indruk maken op de nieuwe coach. Al vroeg in de wedstrijd kwam KRC op voorsprong dankzij een slim hakje van Ito.

STVV was niet onder de indruk en trachtte met een aantal afstandsschoten om de gelijkmaker op het bord te zetten. Suzuki slaagde in dit opzet en bracht de score op 1-1. De spelers van KRC bleven echter niet bij de pakken zitten. Dankzij de verre lob van Theo Bongonda werd de score op 1-2 gebracht, meteen ook het eindresultaat van deze match. Het volledig verslag van Sander Di Monaco kan je hier onder herbeluisteren.

>