Trainer John van den Brom:”Een pittige start van de competitie, maar we zijn er klaar voor”

Na het verlies van de Supercup tegen Club Brugge vorige week, moet KRC Genk vanavond in hun eerste competitiewedstrijd het opnemen tegen Standard. We hoorden een vrij voorzichtige trainer John van den Brom op de persconferentie van gisteren. “Na de Supercup-wedstrijd van vorige week moet het beter op Sclessin”.  

 

Zes dagen na de Supercup is John van den Brom blij dat de spelersgroep na nationale teams, vakantie en breaks weer compleet is. De coach beseft dat er vorige week geen team op het veld stond tegen Club Brugge en neemt daar ook zijn verantwoordelijkheid voor. Hij vraagt dan ook een open en eerlijke communicatie van zijn spelers om te weten of al dan niet ze klaar zijn voor een wedstrijd. Na de Supercup was van den Brom positief over het feit dat ze fysiek al een hele stap hebben gezet, maar er was nog steeds een duidelijk verschil tussen die jongens die al langer terug aan het trainen waren. Iets dat je als coach dient te accepteren, volgens van den Brom. Er zijn gelukkig geen spelers die last hebben van blessures, al zal de trainer vanavond toch enkele jongens moeten missen. Zo zijn Carlos Cuesta en Daniel Munoz pas sinds vandaag terug in België na hun trip naar thuisland Columbia. Kristian Thorsvedt heeft weer volledig kunnen meetrainen, maar is helaas nog niet inzetbaar voor de match van vanavond. Wie wel in de selectie zit, is Jhon Lucumi. Ondanks de weinige speelminuten is Lucumi wel steeds blijven trainen, waardoor hij weinig verval heeft gekend en er dus vanavond bij kan zijn. De groep heeft de afgelopen week pittig getraind. “Je hebt vier weken voorbereiding naar de competitie toe en dan moet je klaar zijn”, vertelde John van den Brom aan de aanwezige pers. Zullen we vanavond dan ook een frisser en scherper KRC te zien krijgen dan tijdens de Supercup van afgelopen week?

>

 

​KRC Genk speelt vanavond hun eerste competitiewedstrijd mét publiek.
Dat ze voor hun eerste match net naar Sclessin moeten is geen makkie, dat beseft ook van den Brom, al denkt hij dat zijn spelers er wel klaar voor zijn.
De trainer beseft dat ze nu bij elke wedstrijd voor de volle 100% ervoor moeten gaan om succesvol te kunnen zijn. “Dit hebben we vorig jaar tegen het einde van het seizoen gedaan en vorige week tegen Club Brugge niet. Dan krijg je de rekening onmiddellijk gepresenteerd”, aldus een kordate coach. “We moeten vanuit ons eigen perspectief denken, vanuit ons eigen team”, zo gaat hij verder. Wat er nodig is om een wedstrijd te kunnen winnen. De Supercup was een mooie voorbereiding op de match tegen Standard. Van den Brom’s analyse was duidelijk: “Ik heb goede dingen gezien, maar we hebben ook veel dingen laten liggen. Aan de bal maar zeker zonder bal. Als je zonder bal niet goed bent, dan is het bijna onmogelijk om wedstrijden te winnen. Dan loop je niet meer met je man mee en ga je ook niet maximaal de duels aan om deze te winnen. Dat was vorige week helaas te veel aan de orde”. Veel jongens waren pas terug en er waren excuses voor die wedstrijd, maar John van den Brom beseft ook dat deze eruit moeten om de wedstrijd van vanavond te winnen, alsook de aankomende wedstrijden zoals deze tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League.

 

>

 

Om het met de woorden van de trainer van KRC Genk te zeggen: een pittige start van de Jupiler Pro League vanavond.
De aftrap in Sclessin gebeurt op 23 juli om 20u45.

 

Trainer John van den Brom – KRC Genk