Verbetering voor slechte staat Finse piste Houthalen-Oost

Omgeven door hoog onkruid en bijna ontoegankelijk voor joggers. Zo zou je de Finse Piste in Houthalen-Oost momenteel kunnen beschrijven. “Na klachten van buurtbewoners op sociale media, heeft onze partij opnieuw de bevoegde schepen aangesproken. Vorig jaar hadden we namelijk exact hetzelfde probleem”, zegt Stijn Van Dingenen, oppositielid bij BUUR.

“Het warme weer heeft het onkruid een boost gegeven, waardoor we met hetzelfde probleem zitten als vorige zomer”, vertelt Van Dingenen. “In 2019 beloofde de gemeente om de piste renoveren. Dat is uiteindelijk stilgevallen in maart door het coronavirus en technische problemen bij de aannemer.”

Gelukkig is er beterschap op komst voor sportliefhebbers: “Na een gesprek met de schepen is beslist dat volgende week de piste zal worden gemaaid”, zegt Van Dingenen. “Daarna zal de gemeente het terrein stelselmatig afgraven en wordt er een nieuwe schorslaag aangelegd. Dit is wel geen structurele oplossing. De piste moet om de 2 à 3 weken worden onderhouden door bevoegd personeel. Anders dreigt het onkruid terug te komen.”

>