Wandelgroep Waas Pasar uit Beveren ruilt dit jaar Oostenrijk in voor een week in Genk

Afgelopen maandag streken ze met 20 wandelaars van Waas Pasar uit Beveren neer voor een week puur natuur in Genk. Elk jaar doet de wandelgroep een buitenlandse reis in samenwerking met Eddy en Marc Thijs van De Wandelkrant. “Dit jaar hoopten we dit ook te kunnen doen, maar toen kwam corona” vertelt voorzitter Wilfried Van Hoeck.

Staycation
Plotseling kreeg Wilfried de ingeving om aan de broers Eddy en Marc te vragen, om voor zijn groep een goed hotel en een aantal wandelingen in hun eigen streek te regelen. En dit deden de broers Thijs ook. De groep blijft tot en met zaterdag.

Herbeluister hier het gesprek van Jempi met voorzitter Wilfried Van Hoeck die hun een bezoek ging brengen in Hotel De Venne in Genk.

>
Voorzitter wandelgroep Waas Pasar Wilfried Van Hoeck

 

Nieuwe wandelroutes
Voor de wandelaars van Waas Pasar is Genk nog onbekend terrein en krijgen ze nu de kans om in eigen land nieuwe wandelroutes te leren kennen. “Goed eten, goed slapen en goede wandelingen, daarvoor moet je niet steeds naar Oostenrijk gaan.” vertelt Wilfried Van Hoeck. Waar de naam Pasar vandaan komt? “Pasar is de nieuwe naam van vakantiegenoegens” vertelt ons Wilfried, “Vakantiegenoegens organiseerde vakanties voor personen die graag met hun mobilehome of caravan op reis gingen, maar heeft nu hun concept ook uitgebreid naar wandelaars en fietsers toe.”

Herbeluister hier het gesprek tussen Jempi en voorzitter van Waas Pasar Wilfried Van Hoeck.

>
Wandelgroep Waas Pasar in Stiemerbeek

 

Genkse ontvangst
De wandelaars waren vol lof over onze streek en heel blij met de ontvangst in Hotel De Venne, maar de wandelaars uit Oost- en West-Vlaanderen kregen er nog een verrassing bovenop, want de schepen van toerisme en evenementen van Genk, Toon Vandeurzen kwam hun een persoonlijke groet brengen. “Genk is nog een ontdekkingsplek voor de Vlamingen” volgens schepen Vandeurzen.

Herbeluister hier het gesprek met schepen van toerisme en evenementen van Genk, Toon Vandeurzen.

>
Wandelgroep Waas Pasar op Terril Waterschei