WIJ ZIJN OPEN: Naaikamer Xabri & Escorpion Fashion

Welke zaken hebben hun deuren al geopend, en wat bieden ze aan tijdens de lockdown ‘light’? Wij vragen het elke weekdag tussen 9u en 10u aan de handelaars zelf!

We belde eerst met Annick van Naaikamer Xabri. Ze doet retouches, kan borduren en maakt kleding en andere leuke dingen op maat. Ze zag dat assortiment de laatste weken veranderen en is nu bijna uitsluitend bezig met het maken van mondmaskers. “Sinds 9 april ben ik 7 op 7 bezig”, zegt Annick op de radio. Ze begon jaren geleden met haar zaakje in haar eigen woning. Een beetje onzeker, maar dat bleek niet nodig te zijn want vandaag de dag heeft ze een heleboel trouwe klanten.

Voor Sabine van Escorpion Fashion in Shopping 2 in Genk zou het een bijzonder jaar worden. Op 1 april zou ze de 30ste verjaardag van haar zaak vieren. Dat kon helaas niet doorgaan, maar toch gaat ze enthousiast verder. “Ik ben blij dat we opnieuw open zijn! Toen alles gesloten was was het hier zo doods in de Shopping. Dat had ik nog nooit meegemaakt.”, zegt Sabine op de radio. “Er zijn voor de klant en hen persoonlijk bijstaan met advies maakt ons uniek. Met de juiste maatregelen kan ik die service gelukkig opnieuw aanbieden. Iedereen is weer welkom.”