Wim Dries: “Samen kunnen we dit virus aan”

Het zijn drukke tijden voor burgemeester Wim Dries want er moet heel wat gecoördineerd worden momenteel. Toch reageren de Genkenaren goed op de maatregelen zegt burgemeester Wim Dries op de radio. 

Is buitenkomen nog een goed idee?
“De overheid heeft er specifiek voor gekozen om niet in lockdown te gaan. We mogen dus nog buiten komen maar moeten vooral ons gezond verstand gebruiken. Was je handen, kom niet te dicht bij andere. Dat soort zaken zijn erg belangrijk om het virus in te dijken.”, zegt Wim Dries op de radio.

Solidariteit
“De solidariteit in de stad is erg groot. Ons vrijwilligersloket is een goeie plek om je aan te melden wanneer je de handen uit de mouwen wil steken. De komende dagen gaan we dit nog verder uitbouwen. Toch moeten we soms ook op de rem staan want risicogroepen moeten ook aan zichzelf denken. Het moet een mooie balans worden die we de komende dagen gaan uitbouwen.

De Genkenaren doen hun best
“De maatregelen worden momenteel best goed nageleefd. Afgelopen weekend zijn er door de politie een 15 tal interventies geweest, zaken waar de politie moest gaan aangeven dat ze eigenlijk niet open mogen zijn, maar de mensen reageren daar in het algemeen erg goed op.”

>