Zuiderse sfeer in Genk dankzij Afro-Latino festival

Het zwoelste en meest unieke festival van het land, Afro-Latino, werd na twee jaar Corona-pauze opnieuw georganiseerd. Organisator Kristof Henseler was zeer blij dat alles terug kon plaatsvinden, al had de crisis hem aan het denken gezet. Hij besloot een frisse wind te laten waaien en voerde een locatiewijziging door, dit van Bree naar het Thor Park in Genk.

Als gevestigde waarde binnen de festival scène beseft Henseler dat hun overlevingskansen na corona veel groter zijn dan nieuwe pas opkomende muziekfeesten. De opzwepende en dansbare muziek van Afro-Latino trekt veel vrouwen aan. “Mannen, kom naar ons als je een vrouw wil leren kennen, hier bij ons moet je zijn!” zegt een lachende organisator Kristof. Het DNA van Afro-Latino, namelijk de zuiderse sfeer, wordt gecreëerd door de verschillende genres van muziek, dansstijlen en food & drinks. Ook de line-up van artiesten is hierbij van groot belang. “Het is dan ook van groot belang om goed de vinger aan de pols te houden bij nieuwe artiesten en alert te zijn voor nieuwe muziek”, aldus Henseler in een openhartig gesprek.

>

 

Ook op de editie van 2022 zijn er weer grote namen die present getekend hebben. Kristof Henseler: “Juanes komt heel graag naar Europa in de zomer. Hij brengt ook steeds zijn gezin mee, dit is vakantie voor hun. Optreden is voor hem plezier maken en tegelijk kan hij zo zijn kinderen een deel van de wereld laten zien”. Organisator Kristof heeft in de loop der jaren een goede band met de artiesten weten op te bouwen, maar als hij zelf mocht kiezen dan zou hij nog eens dolgraag de Dominicaanse zanger, gitarist en componist Juan Luis Guerra naar het Afro-Latino podium willen halen. Op 25 juni 2011 maakte de zanger op het festival zijn debuut in België en dat was toen mega vertelt Kristof. “Daar heb ik heel mooie herinneringen aan, hij is gewoon erfgoed”.

Het festival trekt een ouder publiek aan, maar de jeugd wordt zeker niet vergeten. Zo zal bijvoorbeeld Boef ook een podium vullen. “Ik heb ogen opengetrokken wat voor kwaliteit jonge artiesten tegenwoordig brengen.” vertelt Henseler. Ook het lokale talent van de provincie Limburg zal niet vergeten worden.

>

Tickets en info: www.afro-latino.be