Adviesraad deelt awards uit aan genkse handelaars voor hun inzet

Op dinsdag 26 november werden in de Schouwburg van het stadhuis van Genk voor de veertiende keer de toegankelijkheidsprijs en toeGENKelijk award uitgereikt. Deze prijzen gaan elk jaar naar handelaars of diensten van stad Genk die inspanningen doen om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor personen met een handicap, verhogen zodat ze actief kunnen deelnemen aan het sociale leven.

 

Elk jaar komt er een bepaalde sector aan bod en dit jaar was het de beurt aan de hoorcentra en opticiens. Doordat er zoveel dossiers waren ingediend, had de adviesraad beslist om de hoorcentra en opticiens op te splitsen. Zo vertelt ons Nancy Willems, voorzitster van de jury van de adviesraad.

>

 

Bij de hoorcentra ging hoorcentrum Audika met de prijs aan de haal.  Femke en Sumeyra wisten niet goed wat ze hoorden toen ze als winnaars naar voren werden geroepen.

>

 

Bij de opticiens koos de jury van de adviesraad voor opticien Grand Optical in Shopping 1. Winnares Yolanda was letterlijk even sprakeloos.

>

 

Winnaars toegankelijkheidsprijs hoorcentrum Audika en opticien Grand Optical

 

Er is ook een toeGENKelijk award en deze werd voor de eerste keer uitgereikt aan een horecazaak. Schepen Ria Grondelaers vertelde ons over de achtergrond van de award en de goeie samenwerking met de adviesraad.

>

 

De toeGENKelijk award ging dit jaar naar ijssalon Crème Le Lis et Nostalgie uit de Vennestraat in Genk. Ze krijgen als eerste horecazaak de award toegekend omdat ze mensen met een autisme spectrum stoornis te werk stellen. Zaakvoerster Caat Decock kwam met een vier pagina’s lange speech en haar hele team naar de Schouwburg om de award in ontvangst te nemen. Als verrassing voor de receptie achteraf hadden ze ook nog een speciale taart meegebracht.

>