Brief van Sinterklaas aan de brave kinderen van Houthalen-Helchteren

Aan de brave kinderen van Houthalen-Helchteren

 

Zoals jullie weten neem ik elk jaar met een grote intocht mijn intrek in Kasteel Ter Dolen in Helchteren.
Gezien de situatie met Corona heeft Klungelpiet elke dag contact gehouden met virologen Marc Van Gucht en Steven Van Ranst. Omdat ik toch al een oudere man ben, wilden zij geen risico nemen en mijn gezondheid niet in gevaar brengen. Om deze reden kon de jaarlijkse grote intocht helaas niet doorgaan. Op 14 november mocht onze stoomboot gelukkig wel aanmeren in de haven van Antwerpen. Hierna zijn de pieten en ik stiekem naar het Kasteel Ter Dolen kunnen glippen.

Sinterklaas houdt zich heel hard aan alle getroffen maatregelen, maar het doet me heel veel pijn dat ik jullie dit jaar niet in het Kasteel mag ontvangen.
Ook zal ik jullie niet kunnen opzoeken in de klas, bij jullie juffen en meesters. 

Gelukkig is er onze Computerpiet nog! Hij heeft toch nog een manier gevonden om jullie een beetje persoonlijk te kunnen spreken. Via onze website www.sintlive.be kunnen jullie mama’s en papa’s een gesprekje met mij reserveren. Op het gekozen tijdstip, kan je met je broertjes en zusjes met mij videochatten en kunnen we even babbelen. Is dat niet leuk?!

Waar jullie Sinterklaas en de pieten ook heel blij mee kunnen maken, is door een mooie tekening te maken. Daar worden wij altijd heel blij van!
Jullie mogen jullie tekeningen in de brievenbus aan het Kasteel Ter Dolen steken zodat Postpiet deze kan oppikken. Daarna kunnen we jullie mooie tekeningen in mijn kamer hangen, zoals we elk jaar doen!

Intussen heb ik ook al de tijd gehad om te kijken wie het afgelopen jaar al dan niet braaf is geweest. Wat waren er weer véél dit jaar! Ik ben heel blij om te horen van jullie mama’s en papa’s dat jullie goed luisteren en ook vlijtig jullie handjes wassen en goed afstand houden! Dat is heel flink!

Voor al die brave kindjes, hebben we natuurlijk een cadeautje voorzien. Omdat Sinterklaas het ook heel jammer vindt dat jullie de oma’s en opa’s niet zo veel kunnen zien, hebben we voor hen ook een cadeautje. Snoepzakjes voor jullie allemaal! De snoepzakjes voor jullie grootouders kunnen jullie aanvragen zodat mijn Hulppieten deze dan kunnen langsbrengen.

Zo… Ik ben tevreden dat we toch nog naar het Kasteel zijn kunnen komen en we jullie toch nog wat lekkers kunnen geven dit jaar!
Nu gaat Sinterklaas toch nog even een siësta doen… Het worden nog drukke dagen!

Klungelpiet, overloop jij nog even alles met Hadewig?

Vele groetjes

Sinterklaas

 

>