Buurtbewoner Remo stort stapt naar de rechter

Aldo Rizutto woont vlakbij het Remo stort en stapt naar de rechter. Hij is de stank beu en wil zo niet verder. “Ik heb mijn huis laten schatten en daaruit bleek dat het 25% in waarde gedaald is door het stort. Dat was voor mij de druppel”, zegt Aldo in onze studio.

Geboren en getogen
“Ik woon hier al mijn hele leven en weet nog goed dat waar Remo nu ligt een firma zand uit de grond haalde om te metsen. Dat gat werd later handig gebruikt als stortplaats. Toen was het allemaal nog onschuldig.”

Veilig?
“Sinds drie jaar is het niet meer te doen. Machiels kan niet bewijzen dat de geur veilig is voor mij en mijn gezin. Ze proberen het te neutraliseren met parfum, maar dat is ook geen goeie oplossing. Voor mij is de maat vol”.

Herbeluister hier het interview met Aldo.
Deel 1

>

Deel 2

>

 

1 maart
We kregen een reactie van Yves Tielemans van Group Machiels. Hij is positief en zegt dat tegen 1 maart de situatie zou verbeteren: “We hebben zagen dat het probleem groter werd en kregen steeds meer klachten over geur door biogas dat vrijkomt. We hebben zware investeringen gedaan en de laatste zijn uitgerold vlak voor kerst. Op 1 maart zou de situatie terug zoals vroeger moeten zijn.”

Herbeluister hier de reactie van Yves Tielemans.

>