Conference League KRC Genk – Adana Demirspor: een pittige wedstrijd met op het einde een verrassing die niemand nog had verwacht

Op donderdag 24 augustus kreeg KRC Genk het turkse Adana Demirspor op bezoek in de Cegeka Arena met als inzet een plek in de Conference League. Wouter Vrancken nam het op tegen niemand minder dan Patrick Kluivert, sinds juli trainer bij de turkse ploeg. Een pittige wedstrijd waarbij nogmaals bewezen werd dat een voetbalwedstrijd tot op het einde nagelbijtend kan zijn. Onze reporters Eddy Thijs en Jon Hoste volgde de wedstrijd live mee.

EERSTE HELFT

Zowel Racing Genk als Adana Demirspor begonnen zeer stevig aan een hoog tempo. Veel kansen aan genkse zijde, zo ging een schot van Sor een halve meter naast doel en raakte de kopbal van Luca Oyen de paal. Maar op de counter was Adana Demirspor vlijmscherp en moest Maarten Vandevoordt volledig plat gaan. Ondanks de kansen langs beide zijden bleef het na de eerste helft 0-0.

>

TWEEDE HELFT

In de eerste minuut van de tweede helft was het al meteen opletten voor Racing want bij de eerste serieuze aanval van Adana was het onmiddellijk prijs en zette Emre Akbaba de 0-1 op het scorebord. De genkse supporters lieten hun ontevredenheid horen en Wouter Vrancken krijgt een heus fluitconcert om zijn oren als hij publiekslieveling Luca Oyen naar de kant haalt. Maar dan zorgt Tolu voor de ommekeer. De turkse spelers vergeten hem even en kan hij makkelijk van aan de paal de 1-1 tegen de netten schieten. Als dan in de blessure tijd ook nog eens Munoz de belangrijke 2-1 kan maken is het feest in de Cegeka Arena compleet.

>

Met de belangrijke 2-1 uitgangspositie gaat KRC Genk donderdag 31/08 op verplaatsing naar Turkije waar Adana Demirspor het voordeel van eigen huis kan uitspelen. #gnkads