Cosmodrome opent Space Training Academy voor ruimtetoeristen

De Genkse Cosmodrome is vanaf vandaag een Space Training Academy. Mensen die met een raket naar de ruimte willen, worden daar opgeleid tot ruimtetoerist. Zo een opleiding is nodig om als toerist veilig naar de ruimte te kunnen gaan in de toekomst. 

Het klinkt nog prestigieus maar op korte termijn zou het mogelijk moeten zijn om naar de ruimte te vliegen. 600 mensen hebben momenteel een ticket voor die eerste ruimtereizen. 

Elke toerist die mee wil moet wel eerst een opleiding volgen om de reis veilig te kunnen afleggen. Een deel van die opleiding krijgen de toeristen in Genk. Uniek in Europa, klinkt het. Want enkel in Amerika waren tot nu toe de opleidingen te volgen.

Expert Nancy Vermeulen zal de lessen geven.
De opleiding bestaat uit één dag en bestaat uit een interactieve workshop, 360 graden show “Mars 1001”, een demo van de lancering van een waterraket en een gesimuleerde expeditie op Mars. Iedereen met interesse kan de opleiding trouwens volgen.

De opleiding start op een symbolisch jaar want precies 50 jaar geleden dat Neal Armstrong voor het eerst voet zette op de maan.

Beluister hier de reactie van schepen Toon Vandeurzen

>