Eerste rondjes op de velodroom in Zolder zijn gereden

 

De velodroom in Zolder is een feit. Naast het autocircuit verrees een wielertempel, annex turnhal. De multifunctionele velodroom is voorzien om op het middenplein ook wedstrijden voor balsporten te laten plaatsvinden.
In aanwezigheid van heel wat prominenten, zoals minister Weyts, gouverneur Lantmeeters, gedeputeerde Vandeput, burgemeester Borremans en bezieler Marc Wauters werden de eerste rondjes op de wielerbaan gereden samen met pistiers Robbe Ghys en Nicky Degrendele, wereldkampioene sprint in 2018.

Voor Marc Wauters is het een droom die na 17 jaar zwoegen eindelijk werkelijkheid wordt. ‘Het idee ontstond tijdens de Zesdaagse van Hasselt indertijd. Paul Kumpen van Keramo wees me erop dat zo’n vaste piste in Limburg niet zou misstaan. Zo ging de bal aan het rollen. Ik hoop nog voor mijn pensioen in 2030 een EK of WK te organiseren hier, ‘ aldus een glunderende Wauters.

Ook Nicky Degrendele en Robbe Ghys spraken hun lof uit over de nagelnieuwe piste. En nagels zijn er wel degelijk gebruikt. Meer dan 250.000 nagels werden in het hout gemept.

Vanaf 1 september is de wielerpiste helemaal operationeel en kan ook de jeugd opgeleid worden. Het is de tweede piste in Belgi√ę die aan de normen van de UCI voldoet en dus geschikt is voor internationale wedstrijden.

Verslag : Erik Braeken 

Foto’s: Erik Braeken en Joseph Bams