Genkse handelaars starten webshop op LokaalOnline.be

Heel wat handelaars moeten hun zaak vandaag nog steeds gesloten houden, en dat kost hen veel geld. Een webshop opstarten is erg technisch en kost tijd. Daarom sluiten Genkse handelaars zich aan bij LokaalOnline.be. Een Vlaams platform van vier ondernemers uit Nazareth. 

“Elke handelaar heeft een eigen webshop op ons platform, gerangschikt op stad of gemeente”, zegt Local Chief Limburg Ann-Sophie Van Camp op de radio. “Niet digitale handelaars vallen tussen de mazen van het net, maar wij kunnen hen helpen.”

“De website ontstond in Nazareth met vier enthousiaste ondernemers. Heel wat handerlaars sloten zich aan en zo ging het plots heel snel. Samen met collega Christine trek ik de kar in Limburg.” Hasselt en Genk zijn twee Limburgse steden waar de website al handelaars heeft met een webshop op LokaalOnline. “We zijn ook begonnen met de uitrol naar andere steden en gemeenten zoals Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld.”

De Genkse Roots Bar, Force Majeure, Keramiek Studio K&Z, Jewel & Bags en Patio hebben vandaag de dag al een webshop op LokaalOnline.be.

“We willen bol.com het vuur aan de schenen leggen”, zegt Ann-Sophie op de radio. Want ook na de crisis willen ze de webshop zien groeien. “Dit moet een succesvol Belgisch E-commerce verhaal worden”, klinkt het.

Herbeluister hier het volledige interview.

>