Groene Moskee schenkt bloemen en fruit aan woonzorgcentrum Vinkenhof

Mensen van de Groene Moskee van Houthalen reden vanochtend met een busje vol fruit en bloemen naar woonzorgcentrum Vinkenhof. “Tijdens de vastentijd is solidariteit belangrijk, en deze mensen verdienen echt wel een cadeau”, zegt Nihat Kalyoncu van de Moskee op de radio.

“We hebben 250 rode rozen, 105 fruitkorven, 6 dozen appels, 6 dozen appelsienen en 2 dozen bananen meegebracht. Onze vereniging is financiëel nog gezond, dus deze gift was gelukkig nog mogelijk. “We hebben de ambitie om alle gezinnen in Meulenberg een cadeautje te geven, om hem een hart onder de riem te steken. Maar dat kunnen we niet alleen, en zijn we daarom nog aan het bespreken.”, zegt Nihat.

Herbeluister hier het interview met Nihat.

>

Veel solidariteit
Ook de directeur van Het Vinkenhof Rob Geurts is blij met deze mooie attentie. “We merken enorm veel solidariteit van iedereen, en zo ook van de Turkse gemeenschap. Onze bewoners en medewerkers zullen heel blij zijn. En ook heel fijn dat onze medewerkers zo eens een pluim krijgen, want dat verdienen ze. “Voor de veiligheid laten alles wel eerst een nachtje rusten, en zaterdag starten we met de bedeling.”

Extra begeleiding
“We hebben de afgelopen weken heel wat bewoners verloren. Dat was heel zwaar voor ons en onze bewoners. De angst om ziek te worden zat er bij iedereen in, en we zijn daarom sinds deze week ook onze medewerkers extra aan het begeleiden.”

Iedereen getest
Sinds donderdag is heel het woonzorgcentrum getest op COVID-19. 240 testen in totaal zijn er uitgevoerd en normaal zouden we ten laatste dinsdag de resultaten moeten weten. Voorlopig zit niemand meer in afzondering en laat ons hopen dat dat zo kan blijven.”

Herbeluister hier het interview met directeur Rob Geurts.

>