Iconische kermis in Meeuwen uitgesteld door corona

Slecht nieuws voor wie van lunaparken en oliebollen houdt. Alle kermissen in Oudsbergen gaan niet door. “We hebben tot de laatste dag gewerkt aan een coronavrije oplossing met een reservatiesysteem en dranghekken, maar er zijn gewoon dingen die we niet over het hoofd kunnen zien”, zegt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V).

“Om te beginnen merken we een algemene stijging van het aantal coronabesmettingen”, zegt Ceyssens. “Ook in Oudsbergen is dit geval. We volgen alles nauw op met onze lokale contact tracing, maar we zien dat er meerdere, nieuwe brandhaarden opduiken in onze gemeente. Daarnaast maakten veel horeca-eigenaars zich zorgen over de aankomende kermis. Ze waren bang dat ze niet konden garanderen dat de afstandsregels gerespecteerd werden.”

“Tot slot weet iedereen uit Oudsbergen en omstreken dat “Mieve Kermis”, niet zomaar een kermis is. Het is een feest waar veel volk op afkomt en er massaal op café wordt gegaan. Als al die elementen wegvallen, zal het helemaal niet aanvoelen als andere jaren. En daarom stellen we dit bijzondere volksfeest liever een jaartje uit.”

>