IJsberen duiken in de Plas in Houthalen onder een stralende zon

Dit jaar geen sneeuw of regen maar een stralende zon die heel wat mensen lokten naar De Plas in Houthalen voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Sommigen hadden zich zelfs in een verkleedpak gehezen om de plons te wagen.

Verkleed of niet vooraleer het koude water in te gaan is het belangrijk om je lichaam goed op te warmen. De Innerforce Winterzwemmers van Houthalen-Helchteren gaan wekelijks het water in aan de Plas en weten als geen ander dat opwarming en ademhaling belangrijk zijn.

>

 

Na de opwarming ging het dan samen richting De Plas met burgemeester Alain Yzermans op kop en Lenn volgde de ijsberen mee.

>

Nieuwjaarsduik Houthalen-Helchteren 2020

Hoe het klinkt om op 26 januari in De Plas in Houthalen te springen? Check het hieronder!

Geplaatst door Lokale radio MFY op Maandag 27 januari 2020

 

Na de frisse duik in de Plas kwam Christa nog even langs aan onze zendwagen. Samen met de Innerforce Winterzwemmers past ze wekelijks de Wim Hof techniek toe en dit helpt haar tegen de verschillende pijnen. Het koude water is voor haar dan ook een soort van verlossing.

>

 

Innerforce Winterzwemmers

De Innerforce Winterzwemmers stappen elk weekend in het koude water van De Plas Kelchterhoef. Hoe koud het water ook is. Ze doen dat om een speciale reden, legt Christa uit. Het hielp haar in moeilijke tijden.

Geplaatst door Lokale radio MFY op Zondag 26 januari 2020

 

Klik hier en beluister de volledige live uitzending