Jasko Braem overhandigt cheque met opbrengst marathonloop aan vzw Bethanië

Op zondag 25 april liep Jasko Braem 42 km op de atletiekpiste van het Atlascollege in Genk. Dit om geld in te zamelen voor de kinderen en jongeren van vzw Bethanië. Afgelopen vrijdag ging hij de cheque van maar liefst € 1300 overhandigen in Bethanië.

Met een grote glimlach op het gezicht nam directrice Maya Schevernels de cheque in ontvangst. De kinderen en jongeren waren via ‘de Bethaniëkrant’, het nieuwskrantje van het centrum, op de hoogte van Jasko’s prestatie.
Omwille van corona konden zij op 25 april helaas niet aanwezig zijn om Jasko in levende lijve aan te moedigen. “Ik ben heel blij met deze cheque”, aldus mevrouw Schevernels. “We gaan er heel zinvolle dingen mee kunnen doen voor onze kinderen en jongeren hier in Bethanië”. Het geld zal door de vzw gebruikt worden om te investeren in de sociale en multimedia die zeer zinvol zijn in de begeleiding van de jongeren.

Met de opbrengst van Jasko’s marathonloop zullen er onder andere blueray-spelers en smartphone’s aangekocht worden. “Jongeren communiceren niet meer via de traditionele wegen, maar gebruiken de apps”, zegt administratief directeur Gunther Vanbaelen. Ook Jasko zelf was tevreden met de opbrengst. “Voor zo een klein event is het een heel mooie som die we bij elkaar gehaald hebben, een heel mooi einde van dit project”. Met de overhandiging van de cheque, voor Jasko persoonlijk het mooiste moment van het hele event, is het project ‘Bethanië’ goed afgerond. Hierdoor kan hij zich nu verder rustig voorbereiden op de Ultra’s en verder kijken wat de toekomst nog voor hem in petto heeft.

>
Directrice Bethanië Maya Schevernels en Jasko Braem

 

Maya Schevernels, Jasko Braem, Walter Goossens en Gunther Vanbaelen