Koen Vanmechelen: “Ik zeg al jaren dat we op een dag ook opgehokt zullen moeten worden”

Koen Vanmechelen komt deze week met zijn eigen mondmaskers. Die zijn nodig om de personeelsleden van zijn projecten van over heel de wereld te beschermen. Maar ook om een statement te maken. “This is not a chicken”, staat er te lezen op de maskers. ‘Want de wereld ligt niet zomaar stil’, zegt Koen op de radio.

“Weinig mensen weten dat ik over heel de wereld projecten heb gesticht. Boerderijen, projecten rond kinderen… En al die mensen zijn nu in gevaar. Zeker omdat mondmaskers daar minder gangbaar zijn. Daarom heb ik besloten om mondmaskers voor hen te ontwerpen.”, zegt Koen op de radio.

De natuur
“Al jaren zeg ik dat we op een dag opgehokt zullen moeten worden, we zijn ook maar een beestje in de natuur. Maar gebruiken de natuur wel maximaal. Ik heb daarom de maskers voorzien van een statement: ‘This is not a chicken. Protect the other”. En daar gaat het over denk ik. We moeten hierover nadenken om te kijken hoe we verder moeten.”

Herbeluister hier het volledige gesprek met Koen.

>

Klimaat VS Corona
De impact van het virus is meteen erg duidelijk, maar bij het klimaat ligt dat anders. “Daar grijpt de regering niet in. Net zoals wanneer Ebola aan de andere kant van de wereld uitbreekt. Hetzelfde geld voor armoede. Pas als het ons zelf overkomt zetten we dingen in beweging. Of er iets gaat veranderen? Dat is een moeilijke vraag, maar als we nu de tijd nemen om een balans te zoeken tussen sociaal en economisch, kunnen we misschien een nieuw evenwicht vinden.”

Koop je eigen masker
“De vraag naar het masker is momenteel enorm. Maar ik wil ook graag andere mensen de kans geven om een masker te kopen. Weet wel dat voor elk masker dat we verkopen, er eentje naar mensen in de derde wereld gaan. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel.”, zegt Koen Meer info kan je hier vinden.

Herbeluister hier het volledige gesprek.

>