Kortfilm ‘Oxygen’ van regisseur uit As geselecteerd voor 7 filmfestivals

Voor regisseur Rocky Grispen uit As is 2020 geen slecht jaar. Integendeel, afgelopen week raakte bekend dat zijn kortfilm Oxygen is genomineerd voor maar liefst zeven filmfestivals, waaronder die van Hiroshima: “Dat is een van de grootste animatiefilmfestivals ter wereld, dus ik ben heel trots”, aldus Grispen.

“Ik en een animator uit Rotterdam hebben zo’n 12 jaar gewerkt aan de zwart-witfilm”, gaat Grispen verder. “Ons doel was om een nieuw sciencefictionconcept te ontwikkelen. Ik heb daarom veel aandacht besteed aan het scenario, om er zeker van te zijn dat alles klopt.”

Maar waar gaat de film nu precies over? “Oxygen draait hoofdzakelijk rond een dilemma”, zegt Grispen. “Het hoofdpersonage Fox crasht op een onbekende planeet en heeft nog maar één volle zuurstoffles. Gelukkig wordt ze vergezeld door bobtors. Dit zijn kleine wezens, die een soort luchtbel rond zich dragen. Nu heeft Fox twee keuzes: ze neemt ofwel de lucht af van een bobtor, ofwel offert ze zichzelf op.”

“De film is nog niet te bekijken door iedereen”, zegt Grispen ten slotte. “Pas als Oxygen op het filmfestival Circuit in de VS is vertoond, kan ik ze op het Belgisch publiek loslaten. Ik hoop stiekem wel dat de bioscopen mijn kortfilm volgend jaar als voorprogramma willen afspelen.”

Ontdek de trailer en het volledige interview hieronder.

>