KRC Genk wint topper tegen Club Brugge maar spelers breken viering af nadat Genk supporter hartaanval krijgt in tribune

Een fel beladen topper in een uitverkocht Cegeka Arena werd het zondagmiddag in de Jupiler Pro League, speeldag 19. Club die met de nieuwe trainer Scott Parker hoopte op een eerste overwinning sinds oktober 2022 en Racing Genk die graag de drie punten thuis wilde houden om zo verder te kunnen uitlopen in het klassement. Met meer dan 23 000 waren de supporters aanwezig die een wedstrijd zagen met vooral de kleuren geel en rood.  De eindstand in de felbevochten topper KRC Genk – Club Brugge werd 3-1, maar de Genk spelers braken hun viering op het einde van de wedstrijd af nadat een Genk supporter in de tribune een hartaanval kreeg. Dit zodat de medische diensten snel ter plaatse konden zijn. Na reanimatie werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens laatste berichten is zijn toestand stabiel.

 

Na regen komt zonneschijn en dit was zeker van toepassing zondagnamiddag 8 januari in de Cegeka Arena. Na een hevige stortbui kwam de zon er stevig uit waardoor dat sommige spelers en supporters wel een pet of zonnebril konden gebruiken maar de kleur geel werd een toonzetter van de topper KRC Genk – Club Brugge die begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van een andere grote topper Pelé. Het werd een grimmige wedstrijd waarbij scheidsrechter Visser soms de controle verloor en ook tweemaal de rode kaart bovenhaalde. Eentje voor trainer KRC Genk Wouter Vrancken en een tweede voor Club Brugge speler Abakar Sylla.

>

 

Het zag er veelbelovend uit voor Club Brugge toen Hans Vanaken in de 21ste minuut reeds de 0-1 op het scorebord plaatste, maar de uitsluiting van Sylla en een paar inschattingsfoutjes zorgden ervoor dat Club geen vat meer kreeg op het spel ondanks de velen kansen die ze toch wisten te creëren. Bij Racing Genk gingen ze een versnelling hoger maar moesten ze wel nog steeds langs Mignolet weten te passeren. Eddy Thijs en Jon Hoste zetten de doelpunten even voor je op een rijtje.

>

Veel tijd om te recupereren heeft Genk niet want de volgende wedstrijd staat woensdag 11 januari op het programma om 20.45u in de Croky Cup en dat in eigen huis tegen Antwerp.