Multimovepad geopend in Kelchterhoef

Vandaag opende in Kelchterhoef een Multimovepad. Dat is en idee van Sport Vlaanderen en Natuur en Bos dat kinderen op een leuke en ontspannende manier laat bewegen in een uitdagende omgeving. 

Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen kinderen uit om samen met hun vrienden en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij meteen 12 fundamentele bewegingsvaardigheden te oefenen.

Opening live te volgen
De opening was vanmiddag live te volgen op de radio. Verschillende sprekers waaronder burgemeester Alain Yzermans namen het woord, om het multimovepad nadien officiëel te openen. Ook Vlaams Minister Zuhal Demir zou normaal de inhuldiging bijwonen, maar corona besliste daar anders over. Ze verloor vorige week een medewerker van haar kabinet aan Corona, en stond ons daardoor telefonisch te woord.

Week van het bos
Het is vandaag ook het startpunt van De Week Van Het Bos. “We moeten onze kinderen de liefde voor de natuur en onze bossen meegeven, en met dit Multimovepad kan dat perfect”, zei Zuhal Demir op de radio. “Ravotten in de natuur is zo fijn! We hebben dat allemaal gedaan en moeten dat meegeven aan onze kinderen. Tijdens de week van het bos mogen we dat zeker eens in de verf zetten.”

Herbeluister hier de toespraak van burgemeester Yzermans.

>

Herbeluister hier het interview met Zuhal Demir.

>

Herbeluister hier de toespraak van gedeputeerde Bert Lambrechts.

>

Herbeluister hier de toerspraak van Ann van Sport Vlaanderen.

>

Herbeluister hier de toespraak van Koen Thijs, regiobeheerder bij Natuur en Bos.

>

Natuur en Bos hoopt net zoals Sport Vlaanderen dat er nog meer Multimovepaden kunnen komen. Er komen er nog eens 5 bij, de volledige lijst kan je hier terugvinden. 

Wil je de volledige uitzending herbeluisteren? Check dan onze podcast.