Racing Genk pakt toch een punt mee uit Antwerp ondanks own goal en penalty fase

Na de afgelaste wedstrijd vanwege storm Ciara van afgelopen zondag 9 februari moest KRC Genk donderdagavond afzakken naar de Bosuil voor de inhaalwedstrijd tegen Antwerp.

Ondanks de snelle 0-1 voorsprong dankzij Paul Onuachu speelde Genk een vreselijke eerste helft. Tijdens de rust voerde coach van Genk, Hannes Wolf enkele positiewissels uit en die tactische ingreep hielp. Maar de own goal van Maehle en de penalty fase met Ito zorgde ervoor dat het bij een 1-1 gelijkspel bleef.

>

DeĀ  penalty fase van Ito bleef na de wedstrijd nog nazinderen. Was er contact tussen Seck en Ito of raakte Bolat hem? De VAR vond alvast van niet.

>

Antwerp blijft ongeslagen in eigen huis en staat 4de, KRC Genk blijft 6de met 4 punten voorsprong op Zulte Waregem, KV Mechelen en Anderlecht. Veel rust krijgt Racing Genk niet want zondag 16/02 om 18u moeten ze thuis in de Luminus Arena aan de bak want dan komt Standard op bezoek.