Schenk je oude laptop aan een kansarm gezin

Meteen doneren? Klik hier! 
Een oude laptop doneren? Stuur ons een berichtje via Facebook.

De Houthalense ondernemer Mark Lens, zaakvoerder van Eurosys zamelt nog bruikbare laptops in. Die wil hij terug in orde brengen en schenken aan kansarme gezinnen, die het vandaag extra moeilijk hebben door de Corona crisis.

Het begon voor Mark een week geleden, toen hij ontdekte hoe veel kansarme gezinnen hun zoon of dochter geen les kunnen laten volgen van thuis uit. Simpelweg omdat een computer onbetaalbaar is. Daarom deed Mark een oproep via Facebook om gebruikte laptops in te zamelen.

Elke laptop welkom
“Of de laptop nu oud is of niet, we kunnen er ongetwijfeld iets mee doen”, zegt Mark op de radio. “Via de website www.ovwb.be kunnen mensen een eigen inzamelactie opzetten en laptops gaan inzamelen. Die kunnen vandaag tot 17u worden binnengebracht bij Eurosys.  Ook na vandaag gaat de actie verder. Vanaf 10 laptops komt Eurosys ze gratis ophalen. Of je kan ze ook zelf binnenbrengen op één van deze locaties.

Financiële steun
Wie geen oude laptop heeft liggen thuis maar toch wil steunen kan ook geld doneren. “Want om alle laptops weer in orde te krijgen en te voorzien van een Windows 10 of Chrome licentie is er ook wel wat geld nodig.” zegt Mark. Na enkele dagen zitten we al op meer dan 10 000 euro. Dat is heel wat geld maar nog niet genoeg als je weet dat Mark over heel ons land meer dan 10 000 laptops hoopt te kunnen verdelen. “Je kan er wel op rekenen dat de laptop die je zelf binnenbrengt in je eigen regio iemand zal blij maken.”

Steun via de radio! Klik op deze link om naar onze donatiepagina te gaan. Ons doel is om minstens 1000 euro op te halen, goed om tien kinderen te helpen aan een laptop.

Herbeluister hier het interview met Mark.

>
Mensen brachten massaal hun oude laptop binnen bij Eurosys Houthalen. Foto: © Mustafa Aytar