Stadsfestival Genk on Stage gaat dit jaar voor kleinere podia met intiemere sfeer

Het driedaagse stadsfestival Genk on Stage op het laatste weekend van juni is in 2019 aan zijn zeventiende editie toe. Stad Genk koos dit jaar voor kleinere podia om zo een gezellige intieme sfeer te creëren.

Zo zal op de Main Stage op het Stadsplein vrijdagavond Laura Tesoro en Stan Van Samang het startschot geven. Regi zal als afsluiter de handen in de lucht doen gaan.

Het vroegere Fruit Stage op de Fruitmarkt is dit jaar omgedoopt tot de Jardin Local. Hier zal op de drie dagen het beste lokale talent van Genkse bodem te zien zijn, met vrijdagavond de nieuwe Voice van Vlaanderen IBE.

Jardin Local

 

Het oude vertrouwde Factor J stage aan de Dieplaan is er ook waar je op vrijdagavond namen als Babylon Trio en Omar Souleyman zal tegenkomen en zaterdag 29 juni het Limburgse talent uit Bree Daniël de Busser.

Factor J

 

Nieuw is het intieme Arena aan het plein aan Rondpunt 26. Hier kan je de komende dagen namen als FC Kabul, GRIZMO en Gunther D gaan aanschouwen.

Arena

 

Ook PAND is één van de intiemere podia aan Rondpunt 26 waar je kan gaan genieten van talenten als The Ant, Eight O Eight en op zondag 30 juni Chaz & Djalu.

PAND

 

Ook op de Grote Markt staat er talent van eigen bodem geprogrammeerd met op vrijdagavond de Alphadogs en Avilo.

Grote Markt

 

Aan de Winterslagstraat kan je het gezellige Casa de Koktèl podium terugvinden. Hier zorgen Buscemi en MUZE voor de zomerse tunes.

Casa de Koktèl

 

Stad Genk heeft ook een hitteplan uitgewerkt. Zo zullen er petjes worden uitgedeeld, zijn er installaties met waterverneveling en vier waterpunten waar bezoekers zich kunnen verfrissen en kunnen drinken. Ook zal het driedaagse festival voor het eerst met één soort drank en eetbon werken. Dit weekend zal er een leuke muzikale sfeer zijn in het stadscentrum v